Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

#1000kantrybėslašų

#1000kantrybėslašų

– Jei grybavimas būtų mokamas, gal tada jūs nevažiuotumėte, – bumba mano mažoji paauglė.
-Tu įsitikinusi? – klausdama pakeliu akis nuo rudmėsių pulko. Ji išdidžiai pėdina per baltą Dzūkijos samaną baltais kroksais, nes „net nesiruošiu taip anksti keltis“ ir „aš niekur neisiu, sėdėsiu mašinoje“.
-Kodėl pjauni tuos vokietukus? Paskui MAN reikės juos valgyti vakarienei!Normalių paieškok! – pirmą kartą ji „grybavo“ vežimėlyje būdama vos kelių mėnesių, tad yra tikra grybavimo asė, tik nelaiko to jokiu privalumu.
-Tai kad nerandu kitokių! – net pykteliu. Mažoji ponia baltais kroksais pirmoji randa baravyką, paskui nuostabius šilbaravykius storais pasturgaliais. O aš einu „ant svorio“ – gal šaldyt, gal marinuot… Man galva sukasi nuo smagumo, kad esu miške, kad pučia vėjas, plevendamas drebulių lapais, ir tyliai tyliai girdėti kaip niurna augdami grybai. Pasaulyje labai populiaru foodporn – kai žmonės patiria didžiulį pasitenkinimą stebėdami tįstantį sukepusį sūrį ar harmoningą uogų spalvų debesį. Che che… Grybų porn – pritūpiu prie mažulio makavyko, pjaudama akies kraštu pastebiu dar keturis. Nupjaunu tuos, vėl tūpiu – šį kartą tolėliau šoka saulėje ratelyje trys…
Kol namuose doroju antrą grybų pintinę, išgirstu kvietimą:
-Ateik, vis tiek fotkinsi…
Fotkinu… Vyriškas patiekalas, bet dieviškai skanu…
Švariai nuvalytos, neplautos rudmėsės pakepintos svieste, pabaigoje pasūdytos ir apibertos šviežiai maltais pipirais. Likusiame svieste su rudmėsių sultimis pakepinkite baltą fokačą. Jei neturit, tiks ir paprasta balta forminė… Esmė juk grybuose 😉
Bėgu terliotis toliau. Turbūt šiąnakt sapnuosiu grybus…



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *