Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Kažkas skanaus: keptos saldžiosios bulvės

Kažkas skanaus: keptos saldžiosios bulvės

Kai trepsi po namus pirmyn atgal ir labai norisi filmą žiūrint „kažko skanaus“.
Saldžiosios bulvės yra puikus beta karotino šaltinis ir mažiau kaloringos nei mums įprastos.
Svarbu! Kadangi jų odelėje gausu ne tik maistinių skaidulų, bet ir daug flavonoidų, jų ruošiant nereikėtų nulupti.
Taigi, labai greitas ir jau plačiai paplitęs receptukas.

Saldi bulvė kruoščiai nuplaunama, supjaustoma šiaudeliais ir gerai išmaišoma su šlakeliu aliejaus (naudojau sezamo), druska bei rūkytos paprikos milteliais.
Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių.
Skanu merkti ir į kokį padažą bei pasibarstyti daigintais ridikėliais.

Skanaus! 😉



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *