Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Apie netikrus perlus

Apie netikrus perlus

– Ir reikėjo čia tai moteriai būtinai tų gėlių tiek! – burbu pati ant savęs, iš visų jėgų raudama likusius rudus stagarus. Šiam pasauliui kažkas darosi. Jis sukasi per greitai. Bet man atrodo, kad tai jaučiu tik aš, kai pargrįžusi iš darbų pavargusi žiopčioju ant sofos, ištiškusi it plekšnė, o žemės ūkio darbai lieka savaitgaliui. Gerai, kai galima suderinti kelis užsiėmimus vienu metu. Kol juokinu katę darbuodamasi gėlyne, virtuvėje tingiai pukši miežiai – štai kas iš tikrųjų slepiasi po romantišku perlinių kruopų pavadinimu…

Šiandien gaminau pati nežinau ką 😀 Nei tai troškinys, nei kažkokia košė… Gal garnyras, kuris toks skanus, kad man tampa pagrindiniu patiekalu?

Perlinės kruopos su špinatais

1 stiklinė perlinių kruopų;
6 stiklinės vandens;
1 poras;
1 galvutė česnako;
0,5 kg špinatų;
kietojo sūrio drožlių;
druskos;
sviesto.

Perlines kruopas kruopščiai perplaunu per kelis vandenis, užpilu papildomai vandens ir palieku pamirkti valandai ar pusantros. Galima, aišku, ir per naktį jas mirkyti, tada virti tektų trumpiau. Po mirkymo paverdu maždaug valandą. Dažniausiai darbuojuosi virtuvėje intuityviai, tai aprašinėti tiksliai receptus man labai sunku 🙂 Kruopos turi būti kietokos, bet sukramtomos. Jos bevirdamos išleidžia gleives – vandenyje tirpias skaidulas (ląstelieną), kurios išsipučia sugerdamos vandenį. Kad to nebūtų, kai kurie prieš verdant perlines kruopas trumpam apkepina, bet man skanus tas kruopų sukibimas…

Prieš baigiant virti kruopas, atskirai keptuvėje svieste pakepinu supjaustytą porą, kapotą česnaką, suverčiu nuplautus, bet nepjaustytus špinatus. Visą šią žalią masę verčiu ant dar karštų kruopų įberiu druskos, pipirų, saujelę kieto sūrio drožlių ir greitai išmaišau.

Štai ir viskas! Tereikia dėti į lėkštes, apiberti dar sūriu ir stebėti kaip jis viliojančiai alpsta ant žalio perlinių kruopų kalno! Skanaus!



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *