Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Čiobrelio gyvenimas ir mirtis…

Čiobrelio gyvenimas ir mirtis…

Kol visi kaip išprotėję džiaugėsi meile meilės dieną, aš tyliai sekiau mirtį. Taip, jis tyliai merdėjo ant mano virtuvės palangės. Nors stengiausi dėl jo. Kasdien glosčiau, mėgavausi jo kvapo artumu, mintyse popinau ir girdžiau šiltu vandeniu, kad tik neperšaltų. Skaudu matyti mirštantįjį, kai jis tau patinka. Matyti jį, citrininį čiobrelį.
Teko priimti sunkų sprendimą, kol jis vis dar sunkiai kvėpavo, pradėjęs mėtyti smulkius lapelius. Nukirpau visą čiobrelio kudašių ir užpyliau turėtu aliejumi. Taip užkonservavau jo bepabėgančią gyvastį. Toks kvapo ir skonio persismelkęs aliejus po kelių savaičių puikiai tiks marinatams, užpilams ar net kepimui. Ir gražu. Žiopsosiu toliau į jį. Ir laistyti nebereikės…



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *