Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Ką veikti savaitgalį?

Ką veikti savaitgalį?

Šiandien visą valandą šliaužiojau po Kauno Ąžuolyną ir Žaliakalnį tyliai šiurendama krentančius lapus. Dar norėjau įšokti ir į kruopščiai sugrėbtą lapų krūvą. Pasivolioti it koks padykęs vaikas. Bet kažkaip lyg ir nesolidu, lyg ir įtariai stebinčių bobelių su grėbliais baugu. Gausiu dar su grėblio kotu per nugarą… 😀



Bet jei jūs dar nespėjot išrinkti pačio pačio gražiausio klevo lapo, siūlau pakartoti mūsų praėjusio savaitgalio maršrutą. Atrodo ir ten matyta, ir ten būta, bet atrandi kažką, kas išsižioti priverčia.
Pradinis taškas tebūna Karmazinų pažintinis takas. Nors, prisipažinsiu, man Dūkštų takas patiko labiau.


Paskui sėskite „ant arklių“ ir važiuokite pro Musninkus link Čiobiškio. Čia galite persikelti per Nerį unikaliu keltu. Automobiliui su keleiviais tai kainuoja 5 eurus. Keltas dirbs iki Vėlinių. Nes, kaip porino keltininkas, aplanko visi kapus ir nėr ko čia daugiau važinėt 😀


Persikėlę per mėlynąją Nerį, vos už kelių šimtų metrų pamatysite nuorodą į Budelių piliakalnį. Nusprendėme apsilankyti ten paklausę keltininko patarimo. Man tai buvo atradimas! Vienas gražiausių vaizdų nuo piliakalnio Lietuvoje! Nėries vingiai ir tolumoje boluojantys miškai, begalinis erdvės pojūtis. Tiesa, nėra čia nei kokių suoliukų, nei laiptukų. Net ir stulpas šviežiai įkastas, žole dar neapžėlęs. Gerai, kad bent nuoroda yra.


Toliau kelias (žvyrkelis kelis km., gaila) jus tenuves iki Žaslių. O konkrečiai iki centrinėje aikštėje besančios maisto prekių parduotuvės „Milda“. Tokia negrabi reklama šiai vietai vien už tai, kad čia galima nusipirkti Vilkaviškyje pagamintų ledų „Plombyras“. Šie ledai yra TIE ledai. Tie, kurių skonis kaip vaikystėje. Ieškojau kur galėčiau dar tų vilkaviškiečių gaminamų ledų nusipirkt. Neradau… Tai teks vėl Žasliuose apsilankyti 😀

Na, o jei jau desertas neužkišo pilvukų, kelio galas tebūna Kaišiadoryse. Vieni „Toskaną“ peikia, kiti giria, o man patinka, kad čia yra salotų su daigintais porais ir žirnių daigais! Ir dar šviežiai traškiais!

Gražaus savaitgalio!



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *