Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Kapok varškę – sūrios varškės spurgos

Kapok varškę – sūrios varškės spurgos

Kažkodėl visi varškės patiekalai dažniausiai yra saldūs. Metas sugriauti šią nutylėtą taisyklę ir pagaminti pikantiškas varškės spurgytes su saulėje džiovintais pomidorais.

Nedideliam kiekiui spurgų reikės:

1 pakelio 9 % riebumo varškės;
1 kiaušinio;
1 šaukšto miltų (naudojau spelta);
2 skiltelių česnako;
Druskos;
Raudonėlio;
Saulėje džiovintų pomidorų.

Ištriname varškę su druska, atskirai išplakame kiaušinį.
Sumaišome varškę su kiaušinio plakiniu ir miltais Suberiame sukapotas česnako galvutes ir gausiai beriame raudonėlio (naudojau šaldytą).
Saulėje džiovintus pomidorus supjaustome plonomis juostelėmis ir įmaišome į tešlą.
Masė turi būti standi, bet ne kieta.
Su šaukštu dedame masę į silikoninę keksiukų formą.
Kepame apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Skanaus!



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *