Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Klasikinė moliūgų sriuba

Klasikinė moliūgų sriuba

-Oi… Nulį rodo… Sugedo turbūt…, – išgirstu nusivylimo kupiną balsą. Ima kartais maži žmonės ir užmiršta, kad termometrai Lietuvoje rodo ne tik teigiamą temperatūrą. Kad ateina rytai, kai tenka gramdyti apledėjusius automobilių stiklus, o vakarus smagiausia leisti apsikabinus katę… Vis tas patirties trūkumas 🙂
Tačiau aš moliūgų sriubą virti patirties turiu. Šis klasikinis receptas pats geriausias.
Tobulai moliūgienei reikės:
Pusės nedidelio moliūgo;
1 morkos;
1 bulvės;
1 svogūno;
1 skiltelės česnako;
1 šaukštas viesto;
100 ml grietinėlės;
Kieto sūrio;
Druskos;
Juodų pipirų;
Petražolių.
Į verdantį vandenį (geriau gal būtų sultinys, bet kai neturi…) sekančia tvarka sumetame dideliais gabalais pjaustytą morką, bulvę, moliūgą. Atskirai ant geros kokybės sviesto pakepiname kapotą česnaką, smulkintą svogūną. Viską verčiame į tą patį puodą, kelias minutes paverdame kartu. Nukeliame nuo kaitlentės, kiek atvėsiname ir susmulkiname iki vienalytės masės. Galiausiai supilame grietinėlę, o prieš patiekiant karštą moliūgienę gausiai apibarstome kietojo sūrio drožlėmis ir smulkintomis petražolėmis. Skanaus!
Suprantu, kad įdomiau sriuba būtų įdomesnė su kokiais riešutais ar per tris parduotuves ieškomu sūriu, bet kartais grožis slypi paprastume 😉



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *