Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Sekretai arba suktinukai su ryžių popieriumi

Sekretai arba suktinukai su ryžių popieriumi

Ar dar kas nors atsimena vaikystėje darytus sekretus? Reikdavo rasti didoką stiklo šukę (per žioplumą susipjaustydavau rankas, bet tai tik pridėdavo šiam reikalui daugiau paslapties ir žavesio) bei kažko labai spalvoto ar blizgaus. Vieni draugai ieškodavo saldainių popierėlių, o aš vogdavau (Šššš!… Nesakykit niekam!) kaimynės gėles ar raudavau kokius nusususius laukinukių žiedus, nes kokia gi gamta gali būti didmiesčio kieme.Taigi, tą kažką spalvoto ir gražaus uždengdavom šuke, pirma apspjaudę ją ir pablizginę nešvariais pirštukais. Grožis gi! Spindėt viskas turi! Ir tas sekretas buvo palaidojamas itin slaptoje vietoje, tokioje slaptoje, kad tik vienam draugui tegali pasakyti. Arba dar vienam. Arba kitą dieną iš to slaptumo net pats negalėdavai rasti…

Suktinukai su ryžių popieriumi man visada primena sekretus. Dėlioju sau daržoves, vaisius, uogas ar daigintas sėklas. Tačiau galiu šiais savo sekretais ne tik su vienu draugu dalintis. Ir slėpti nereikia. Ir pirštai dabar kažkaip visada dažniausiai švarūs 😀 Šie daržovių ar uogų sekretai labai tinka šiltai vasaros popietei.

Ryžių popieriaus būna pirkti prekybos centruose. Po vieną lapelį reikia merkti į šiltą vandenį ir palaikyti, kol jis taps panašus į minkštą mazgotėlę 😀 Tada nusausinti ir vynioti ten tai, kas jums patiems skanu. Tinka vien daržovės (paprikos, pomidoriukai, cukinijos, agurkai, salotos, kopūstai, morkos, ridikėliai, ridikai ir pan.), paukštiena, žuvis, krevetės ar pievagrybiai, nepamirštant daigintų sėklų, kurios darant šiuos sekretus labai gražiai atrodo. Galima daryti suktinukus su uogomis, vaisiais (konservuotais ir ne).

Dažniausiai (tiesiog privalomai) ryžių suktinukai valgomi juos pamakaluojant padaže.
Aš dariau taip:
3 šaukštai sojos padažo,
0,5 šaukštelio rudojo cukraus,
1 šaukštas ryžių acto (arba citrinos sulčių),
čili miltelių,
sezamo sėklų.

Atleiskit už ilgą tekstą. Žinot… tie prisiminimai… 😀



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *