Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Vinigretas su daigintais grikiais

Vinigretas su daigintais grikiais

Lyg ir norėjosi aprašyti meniškų sielų seilėtekius, kai tokiais mažais žingsneliais miškų viršūnėmis ateina ruduo, pakeliui švelniai pamylėdamas vieną kitą iš gėdos nuraustantį klevą. Bet kam gi rūpi šiais laikais poemos? Ir mano akyse ne tie begėdžiai klevai, o drūtas daržininkas, besišypsantis į ūsą, kuris švilpaudamas rauna gal net ketvirtą šviežių ridikėlių derlių…
Toks netikėtas „vinigretas“ ir toks netikėtai geras salotų sąskambis. Sužavės, net tuos, kurie mano, kad daiginti grikiai (būkim biedni, bet teisingi) na… nelabai… skanu 😀

Joms reikės:
Daigintų grikių;
Šviežių ridikėlių;
Saulėje džiovintų pomidorų aliejuje;
Gražgarsčių (rukolos) lapų.

Visas salotų dalis, išskyrus salotų lapus, tiesiog gana smulkiai supjaustome ir paskaniname nuo pomidorų likusiu aliejumi. Viskas!

P.S. Už netikėtą receptą ir jo gamybą ačiū sesei! Myliu! <3



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *