Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Žyma: Avinžirniai

Improvizacija humuso tema

Improvizacija humuso tema

Seniai magėjo pasigaminti humusą iš daigintų avinžirnių. Jei jau jį gamina iš konservuotų avinžirnių, mirko ir verda kelias valandas, tai traškus juokingas grūdas su kiaulės uodegėle, tam puikiai tiks 😀 Daigintų avinžirnių humusui reikės: 300 ml indelio daigintų avinžirnių; 4 šaukštų sezamų pastos Tahini, kurią […]

Karšta avinžirnių variacija čili tema :)

Karšta avinžirnių variacija čili tema :)

Kas belieka, kai stūgaujantis vėjas net kelia žarijas besikūrenančioje krosnelėje, vaikai ieško žemėlapyje Misisipės netoli Amūro, o katė miega ten, kur jai nepriklauso, o į mano burbėjimą atsako tokiu primerktų akių žvilgsniu, kad nebežinau, kuri čia iš mūsų gaujoj vadas? Tiršta ir soti. Ir sriuba, […]