Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Žyma: Cukrus

Plombatraukis

Plombatraukis

Kiekvieną pavasarį tampu praėjusio laiko vagimi. Nieko niekam nesakiusi nuvažiuoju pašliaužioti į vaikystės laikų vietas. Prisiminti ir nurimti. Nes juk pavasaris, man reikia žinoti, kad viskas išlieka taip pat. Tie seni rajonai turi savotiško žavesio. Na taip, aš esu sovietinių laikų vaikas. Tai ir rajonai […]

Saldesni už saldainius

Saldesni už saldainius

Daugelis norinčių maitintis sveikiau atsisako cukraus ir saldumynų, o košes gardina džiovintais vaisiais., valgo juos vietoje užkandžių. Saujelė čia, saujelė ten… Juk tai sveika! Tačiau dažnai pamirštama pažvelgti į perkamos pakuotės ženklinimą. Ar tikrai perkate džiovintus vaisius? O gal juose pridėtinio cukraus daugiau, nei jūsų […]

Ėmiau ir pasvėriau…

Ėmiau ir pasvėriau…

Ėmiau ir pasvėriau… Kartais begeriant kavą atidžiau panagrinėju etiketes. O paskui net nagai niežti tempti cukrų prie svarstyklių. Keli produktai palyginimui, kiek iš tikrųjų suvalgome „nematomo“ cukraus. Šalia pasvertas toks pat perskaičiuotas pagal produkto svorį jame esantis cukraus kiekis. 45 g svorio varškės sūrelyje yra […]