Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Žyma: Daigai

Saulėgrąžos kvadratu (oi, ne.. kubu)

Saulėgrąžos kvadratu (oi, ne.. kubu)

Po įtemptos dienos žvelgiu į veidrodį. Pavargę akys ir išblyškęs veidas kaip tie per anksti išlindę hiacintų ūgliai. Aišku, pasakytų prašalaitis, toks čia ir nuovargis, kai ponia visą dieną prie kompo sėdėjusi 😀 Kad akys žvilgėtų, o oda spindėtų, pasigaminkite sviestinio moliūgo salotų su daigintomis […]

Be lukštų daigintos saulėgrąžų sėklos ir daigai: 10 žingsnių

Be lukštų daigintos saulėgrąžų sėklos ir daigai: 10 žingsnių

Ankstyvą pavasarį akys ieškote ieško nors mažo besiskleidžiančio pumpuro ir taip norisi kažko šviežio ir traškaus. Dažniausiai virtuvėje puikuojasi svogūnų laiškai, bet savo palangę visai lengva paversti tikru mažu miestiečio daržu. Pabandykite sudaiginti kviečių, liucernų, spindulinių ar japoninių pupuolių, ridikėlių, garstyčių, grikių, vaistinės ožragės, lęšių, […]

Žaliai žalia žirnių sriuba su žirnių želmenimis

Žaliai žalia žirnių sriuba su žirnių želmenimis

Žalia! Nors lauke žaižaruoja visi mėlynos spalvos atspalviai, pas mus virtuvėje vis tiek žalia! Jei netyčia sudaiginote daugiau žirnių, drąsiai berkite į vazonėlį su substratu, žirnių daigai taip pat labai skanūs ir dieviškai traškūs! O žaliai žirnių sriubai šiandien daigų nenaudojau. Jie daug skanesni ir […]