Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Žyma: Daiginimas

Projektas „Kūčios namuose“

Projektas „Kūčios namuose“

Seniai supratau, kad belaukiant didžiųjų metų švenčių reikia turėti ypatingai tvirtą stuburą. Kalbu ne tik apie sveikatą, nors jos taip pat prireikia bevelkant didžiulius maisto produktų ar dovanų maišus. Svarbiausia turėti „moralinį stuburą“, kuris atlaikytų aplink tvyrančią Kalėdų masinę isteriją. Kai turi savo šeimą ir […]

10 būdų kaip panaudoti daigintas sėklas maistui

10 būdų kaip panaudoti daigintas sėklas maistui

Daigintos sėklos maistui! Daigintos sėklos maistui? Dažno lietuvio antakiai pakyla aukštyn, po sekundėlės nusileidžia ir tik suraukta kakta byloja, kad jis mąsto apie tą nukvakusią kaimynę, kuri eina pavasarį pasirauti pienių salotoms, o pakeliui palesina visus mikrorajono balandžius, apie tą brolio kolegą, kuris net žiemą […]

Be lukštų daigintos saulėgrąžų sėklos ir daigai: 10 žingsnių

Be lukštų daigintos saulėgrąžų sėklos ir daigai: 10 žingsnių

Ankstyvą pavasarį akys ieškote ieško nors mažo besiskleidžiančio pumpuro ir taip norisi kažko šviežio ir traškaus. Dažniausiai virtuvėje puikuojasi svogūnų laiškai, bet savo palangę visai lengva paversti tikru mažu miestiečio daržu. Pabandykite sudaiginti kviečių, liucernų, spindulinių ar japoninių pupuolių, ridikėlių, garstyčių, grikių, vaistinės ožragės, lęšių, […]