Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Žyma: Daiginti

Vinigretas su daigintais grikiais

Vinigretas su daigintais grikiais

Lyg ir norėjosi aprašyti meniškų sielų seilėtekius, kai tokiais mažais žingsneliais miškų viršūnėmis ateina ruduo, pakeliui švelniai pamylėdamas vieną kitą iš gėdos nuraustantį klevą. Bet kam gi rūpi šiais laikais poemos? Ir mano akyse ne tie begėdžiai klevai, o drūtas daržininkas, besišypsantis į ūsą, kuris […]

Sekretai arba suktinukai su ryžių popieriumi

Sekretai arba suktinukai su ryžių popieriumi

Ar dar kas nors atsimena vaikystėje darytus sekretus? Reikdavo rasti didoką stiklo šukę (per žioplumą susipjaustydavau rankas, bet tai tik pridėdavo šiam reikalui daugiau paslapties ir žavesio) bei kažko labai spalvoto ar blizgaus. Vieni draugai ieškodavo saldainių popierėlių, o aš vogdavau (Šššš!… Nesakykit niekam!) kaimynės […]

Improvizacija humuso tema

Improvizacija humuso tema

Seniai magėjo pasigaminti humusą iš daigintų avinžirnių. Jei jau jį gamina iš konservuotų avinžirnių, mirko ir verda kelias valandas, tai traškus juokingas grūdas su kiaulės uodegėle, tam puikiai tiks 😀 Daigintų avinžirnių humusui reikės: 300 ml indelio daigintų avinžirnių; 4 šaukštų sezamų pastos Tahini, kurią […]

Žaliai žalia. Kaip užsiauginti velykinę žolytę namuose?

Žaliai žalia. Kaip užsiauginti velykinę žolytę namuose?

Nors iki šv. Velykų liko mažai laiko, dar galite spėti užsiauginti žalią kupstą šv. Velykoms. Parduotuvėse parduodamos velykinės žolės mišiniai tam nebetiks, nes į jų sudėtį įeina įvairios varpinės žolės, kurioms suželti reikia bent 10 – 20 dienų. Tačiau savo velykinį stalą galite papuošti užauginę […]

Kažkas skanaus: keptos saldžiosios bulvės

Kažkas skanaus: keptos saldžiosios bulvės

Kai trepsi po namus pirmyn atgal ir labai norisi filmą žiūrint „kažko skanaus“. Saldžiosios bulvės yra puikus beta karotino šaltinis ir mažiau kaloringos nei mums įprastos. Svarbu! Kadangi jų odelėje gausu ne tik maistinių skaidulų, bet ir daug flavonoidų, jų ruošiant nereikėtų nulupti. Taigi, labai […]

Karšta avinžirnių variacija čili tema :)

Karšta avinžirnių variacija čili tema :)

Kas belieka, kai stūgaujantis vėjas net kelia žarijas besikūrenančioje krosnelėje, vaikai ieško žemėlapyje Misisipės netoli Amūro, o katė miega ten, kur jai nepriklauso, o į mano burbėjimą atsako tokiu primerktų akių žvilgsniu, kad nebežinau, kuri čia iš mūsų gaujoj vadas? Tiršta ir soti. Ir sriuba, […]