Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Žyma: Mėsa

Kaip išvirti tobulą šaltieną

Kaip išvirti tobulą šaltieną

Kadaise, kai buvau ofisinis mailius, kiauras dienas praleidau ant nepatogios kėdės, akis varvindama į kompiuterio ekraną. Dėl nugaros skausmų patekau pas „smetonišką“ daktarę, kuri vietoje gydymo man atskaitė paskaitą apie mitybą! Taip, gavau barti už per daug gerą maistą! Už tai, kad valgau tik geriausius […]

Savaitgalis prie laužo. I dalis: Kaip greitai paruošti gardų kiaulienos šašlyką?

Savaitgalis prie laužo. I dalis: Kaip greitai paruošti gardų kiaulienos šašlyką?

Tūlam lietuviui šašlyko kepimas prilygsta ne pilvo kimšimui, bet tiesiog tobulo savaitgalio ritualui. Berusenanti ugnis, draugai ar giminaičiai, vaikai, bezujantys pirmyn atgal, juokas ir ilgi pokalbiai apie maistą, alaus rūšis, sportą, kaip viskas pabrango, Euroviziją ar atostogas. Kartais šiam ritualui ruošiamasi prieš kelis dienas, o […]