Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Žyma: Padažas

Sekretai arba suktinukai su ryžių popieriumi

Sekretai arba suktinukai su ryžių popieriumi

Ar dar kas nors atsimena vaikystėje darytus sekretus? Reikdavo rasti didoką stiklo šukę (per žioplumą susipjaustydavau rankas, bet tai tik pridėdavo šiam reikalui daugiau paslapties ir žavesio) bei kažko labai spalvoto ar blizgaus. Vieni draugai ieškodavo saldainių popierėlių, o aš vogdavau (Šššš!… Nesakykit niekam!) kaimynės […]

Sezamai, atsiverk!

Sezamai, atsiverk!

Mados keičiasi ne tik ant podiumų, bet ir lėkštėse. Šiandien virtuvėse karaliauja įvairiausios sėklos, dažnai pavadinamos „supermaistu“. Sezamų sėklos vartojamos jau nuo senų laikų, bet persipynus įvarioms pasaulio virtuvių kultūroms, jas vėl atrandame iš naujo. Vieni jas vertina dėl aukštos maistinės vertės, kiti – dėl […]

Zuikio dainos

Zuikio dainos

Nuo vaikystės buvau mokoma nešvaistyti maisto, nes „tau pasisekė, o Afrikoje vaikai badauja“. Pasisekė, tai pasisekė… Bet kur dėti prabangiai nupirkto brokolio kotą, kai jis turbūt sveria daugiau nei valgomas žiedynas? Išmesti? Ne, ne! Iš jo galima pasigaminti patį skaniausią padažą šviežių daržovių užkandukams. Tiesa, […]