Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Žyma: Pievagrybiai

Kai nebežinai ką valgyti… Grikiai.

Kai nebežinai ką valgyti… Grikiai.

Vieną kartą su draugėmis išėjo labai įdomi diskusija. Būti vegetarais ar nebūti? Jau girdžiu daugelio atodūsį – oooooj, nu tik nereikia! Nepulsiu dabar aiškintis dėl mėsos vartojimo, bičių išnaudojimo, visuotinio klimato atšilimo, žmogaus dantų sąkandžio ar B12 vitamino trūkumo. Ne, aš ne apie tai. Mūsų […]

Savaitgalis prie laužo. II dalis: Jos Didenybė kiaušinienė

Savaitgalis prie laužo. II dalis: Jos Didenybė kiaušinienė

Vėlyvi savaitgalio pusryčiai dažnai būna keisti – dar ne pietūs, bet patiekalai sotesni nei kasdien. Ar gali būti pusryčiai, paruošti ant žarijų? Gali! Ne, šis straipsnis nebus apie tai, kaip išvirti kiaušinį karštuose pelenuose. Vėlyvų pusryčių neįsivaizduoju be kiaušinienės ar omleto. Jei manote, kad paprastesnio […]

Karšta avinžirnių variacija čili tema :)

Karšta avinžirnių variacija čili tema :)

Kas belieka, kai stūgaujantis vėjas net kelia žarijas besikūrenančioje krosnelėje, vaikai ieško žemėlapyje Misisipės netoli Amūro, o katė miega ten, kur jai nepriklauso, o į mano burbėjimą atsako tokiu primerktų akių žvilgsniu, kad nebežinau, kuri čia iš mūsų gaujoj vadas? Tiršta ir soti. Ir sriuba, […]