Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Žyma: tahini

Improvizacija humuso tema

Improvizacija humuso tema

Seniai magėjo pasigaminti humusą iš daigintų avinžirnių. Jei jau jį gamina iš konservuotų avinžirnių, mirko ir verda kelias valandas, tai traškus juokingas grūdas su kiaulės uodegėle, tam puikiai tiks 😀 Daigintų avinžirnių humusui reikės: 300 ml indelio daigintų avinžirnių; 4 šaukštų sezamų pastos Tahini, kurią […]

Sezamai, atsiverk!

Sezamai, atsiverk!

Mados keičiasi ne tik ant podiumų, bet ir lėkštėse. Šiandien virtuvėse karaliauja įvairiausios sėklos, dažnai pavadinamos „supermaistu“. Sezamų sėklos vartojamos jau nuo senų laikų, bet persipynus įvarioms pasaulio virtuvių kultūroms, jas vėl atrandame iš naujo. Vieni jas vertina dėl aukštos maistinės vertės, kiti – dėl […]