Dr. Skaidra Kordušienė apie skanų ir sveiką maistą: naujausi mokslo tyrimai, maisto gamybos technologijos, receptai, kelionės ir kitos mintys...

Žyma: Ženklinimas

Avokado paslaptys

Avokado paslaptys

Avokadas – tai gerai užsimaskavusi uoga. Bent taip teigia biologai. Štai du straipsniai apie avokado kauliukus: Avokado kauliukas – naudingiausia šio vaisiaus dalis Nepasiduokite avokadų kauliukų madai: galite sau labai pakenkti Vienas teigia, kad kauliukus sumalus, tai puikus ir aukštos mitybinės vertės produktas, naudojamas glotnučiams, […]

Ėmiau ir pasvėriau…

Ėmiau ir pasvėriau…

Ėmiau ir pasvėriau… Kartais begeriant kavą atidžiau panagrinėju etiketes. O paskui net nagai niežti tempti cukrų prie svarstyklių. Keli produktai palyginimui, kiek iš tikrųjų suvalgome „nematomo“ cukraus. Šalia pasvertas toks pat perskaičiuotas pagal produkto svorį jame esantis cukraus kiekis. 45 g svorio varškės sūrelyje yra […]

Kai sudėtyje būna net žuvies…

Kai sudėtyje būna net žuvies…

Kas sakė, kad maisto produktų ženklinimo etiketės nuobodžios? 😀 Tik taip sužinai kokių priedų ten pridėta 😀